- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 60
- STOB recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kuřecí prsa bez kůže (syrová) | 400 |
Knäckebrot Wasa original | 88 |
Jogurt bílý polotučný průměr | 300 |
Sezamová semínka | 16 |
Olej řepkový | 32 |
Sůl | 2 |
Mrkev | 600 |
Celer bulva | 600 |
Česnek | 2 |
Pažitka | 10 |
Dochucovadla:
sůl, bylinky dle chuti
Energetická hodnota celkem: 7180 kJ
Bílkoviny (g): 134,
Tuky (g): 59,
Sacharidy (g): 159,
SAFA (g): 13,
Cukry (g): 55,
Vláknina (g): 60,
Sůl (g): 6
Energetická hodnota na 1 porci: 1795 kJ
Bílkoviny (g): 33.5, Tuky (g): 14.8, Sacharidy (g): 39.8, SAFA (g): 3.3, Cukry (g): 13.8, Vláknina (g): 15, Sůl (g): 1.5
Postup přípravy
Kuřecí prsa si nakrájíme na menší nugetky a naložíme do jogurtu (cca 100 g), necháme naložené alespoň hodinu, ale klidně i do druhého dne. Připravíme si zeleninové hranolky. Mrkev a celer očistíme a nakrájíme na hranolky. V míse promícháme s olejem a dáme péct do trouby na 200 stupňů cca 15 minut. Vyndáme z trouby a dle chuti osolíme. Knäckebrot nadrtíme (vložíme do sáčku a rozdrtíme například paličkou na maso) a smícháme se sezamem, případně lehce osolíme nebo přidáme sušené bylinky. Připravené nugetky obalujeme v knäckebrotu a skládáme na plech vyložený pečicím papírem. Nugetky z obou stran lehce postříkáme olejem (ideální je olej ve spreji). Dáme péct do trouby na 170 stupňů cca 12 minut a poté ještě dopečeme při 200 stupních cca 3 minuty. Podáváme s jogurtovým dipem, který si připravíme z jogurtu, malého množství česneku a čerstvé nasekané pažitky.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.